|

Η Apple παραδέχτηκε ότι κάνει επίτηδες τα παλιότερα iPhone πιο αργά και προσφέρει έκπτωση για αντικατάσταση μπαταρίας

SHARE IT

Όχι, δεν είναι ιδέα σου, η Apple παραδέχτηκε ότι κάνει τα παλιότερα iPhone πιο αργά επίτηδες! Ποιος είναι όμως ο λόγος; 

Αν είχες ποτέ iPhone τότε ίσως να έχεις προσέξει ότι όταν κυκλοφορεί το πιο καινούριο μοντέλο, το δικό σου κινητό αρχίζει να δουλεύει πιο αργά.

Αυτό είναι ένα παράπονο που έχουν χρήστες για χρόνια τώρα, με πολλούς να θεωρούν πως αυτός είναι ο τρόπος της Apple να τους “αναγκάσει” να αγοράσουν το πιο καινούριο μοντέλο.

Αυτό έρχεται να επιβεβαίωσει η Apple αλλά ο λόγος που κάνει το κινητό σου πιο αργό είναι διαφορετικός από ό,τι νομίζεις!

Η Apple αποκάλυψε ότι όντως κάνουν τα  παλιότερα iPhone πιο αργά επίτηδες, έτσι ώστε να επεκτείνουν τη ζωή των κινητών!

Σύμφωνα με την Apple αυτό ξεκίνησαν να κάνουν από το iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE, και γίνεται επειδή οι μπαταρίες που έχουν τα iPhone, συγκεκριμένα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες, δεν έχει διάρκεια ζωής πάνω από 3 χρόνια.

Έτσι η Apple επέλεξε να “καθυστερεί” τα παλαιότερα τους κινητά για να τα εμποδίσει από το να κλείνουν από μόνα τους και να σταματούν να δουλεύουν.

Τώρα αν συνεχίζει να σε ενοχλεί το ότι το iPhone σου πάει πιο αργά, ο μόνος τρόπος για να το αποφύγεις είναι να αλλάξεις μπαταρία ή να πάρεις καινούριο κινητό!

Η Apple σε απάντηση των αντιδράσεων που υπήρξε μετά την ανακοίνωση που έκανε προσφέρει σε οποιονδήποτε με iPhone 6 ή μεταγενέστερο αντικατάσταση μπαταρίας για 29 δολάρια, ξεκινώντας από τα τέλη Ιανουαρίου, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018- έκπτωση της τάξης των 50 δολαρίων σε σχέση με το κανονικό κόστος αντικατάστασης για συσκευές εκτός εγγύησης.

«Λαμβάνουμε feedback από τους πελάτες μας σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις επιδόσεις στα iPhones με παλαιότερες μπαταρίες, και πώς διαχειριστήκαμε επικοινωνιακά αυτή τη διαδικασία. Ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς θεωρείτε πως η Apple σας απογοήτευσε. Ζητούμε συγγνώμη. Υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση για αυτό το ζήτημα» αναφέρεται σχετικά στην επιστολή- όπου τονίζεται πως «ποτέ δεν κάναμε ούτε πρόκειται να κάνουμε κάτι για να μικρύνουμε σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple, ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία χρήστη για να προωθήσουμε αναβαθμίσεις. Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε προϊόντα που αγαπούν οι πελάτες μας, και το να κάνουμε τα iPhones να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο είναι σημαντικό τμήμα αυτού».

Η εταιρεία μάλιστα υποσχέσθηκε να προσθέσει στις αρχές του 2018 στο iOS λειτουργίες που θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας, έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πότε οι μπαταρίες τους δεν είναι πλέον ικανές να υποστηρίζουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις του τηλεφώνου.