|

Πώς θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής στη μπαταρία του smartphone

SHARE IT

Ζούμε στην εποχή που τα smartphones κάνουν τα πάντα: είναι υπολογιστές, music players, τηλεοράσεις, μικρά σινεμά, μηχανήματα πλοήγησης, ρολόγια, κομπιουτεράκια και κάμερες. Με αυτές να είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητές τους. Μαζί με τα προτερήματα όμως έρχονται, μοιραία, και κάποια προβλήματα: όταν χρησιμοποιείς το smartphone πρακτικά για τα πάντα, είναι λογικό η μπαταρία να τελειώνει γρήγορα.

Υπάρχουν κινητά με καλύτερες και χειρότερες μπαταρίες, ανεξάρτητα όμως από το μοντέλο που έχεις, τα τρικ που ακολουθούν για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία της συσκευής σου, πιάνουν πάντα και για κάθε κινητό. Έτσι λοιπόν θα μπορέσεις να δώσεις λίγη περισσότερη ζωή στο αγαπημένο σου smartphone -κι εκείνο θα σου χαρίσει παραπάνω χρόνο στο ίντερνετ και παραπάνω φωτογραφίες στο Instagram.

Πρόσεχε τη θερμοκρασία

Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα κινητά κι ιδιαίτερα τις μπαταρίες τους. Προσπάθησε να τις αποφύγεις με κάθε κόστος. Και σίγουρα μην φορτίζεις τη συσκευή σου στον ήλιο, ο συνδυασμός ζέστης και υπερθέρμανσης λόγω φόρτισης είναι καταστροφικός.

Nα χρησιμοποιείς τους αυθεντικούς φορτιστές

Για να διαρκέσει μία μπαταρία όσο προβλέπουν οι προδιαγραφές της χρειάζεται τον αυθεντικό φορτιστής της. Οποιαδήποτε άλλη λύση, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη, θα της μειώσει τη διάρκεια ζωής.

Να αποφεύγεις την επιλογή quick charge

Σε κάποια μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα quick charge (ή super charge). Πολύ γρήγορη, πολύ βολική, καμιά φορά σωτήρια όταν βιάζεσαι. Κάθε δράση όμως έχει κι αντίδραση: η επιλογή κουράζει τη μπαταρία, και καλό είναι να γίνεται χρήση της μόνο σε ειδικές συνθήκες.

Μην διακόπτεις τη φόρτιση

Καλό είναι να αφήνεις τη συσκευή να φορτίσει στο 100%. Η τάση που έχουμε να συνδέουμε-αποσυνδέουμε το smartphone κάθε λίγο και λιγάκι κατά τη διάρκεια της φόρτισης δε βοηθάει σε καμία περίπτωση την μπαταρία να μακροημερεύσει.

Προσοχή στη wireless φόρτιση

Κάποια κινητά προσφέρουν μία δυνατότητα που κάποια χρόνια πριν θα θύμιζε επιστημονική φαντασία: φόρτισε το smartphone σου, τοποθετώντας το απλά σε μία ειδική πλατφόρμα. Χωρίς καλώδια, χωρίς πρίζες, σαν σκηνή από το Star Trek. Όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται, ακόμα δεν είναι ό,τι πιο "υγιεινό" για τη συσκευή σου. Ακολούθησε καλύτερα τον παραδοσιακό τρόπο μέχρι αυτή η νέα τεχνολογία να τελειοποιηθεί.

ΠΗΓΗ esquire.com.gr